00%
دسته بندی : علمی

خطرات آمونیاک

خطرات آمونیاک

آمونیاک را بشناسیم :

این ماده در اصل گازی بی رنگ بوده و شاید تنها روش تشخیص آن بوی تندی باشد که از آن حس می شود،بسته به نوع کاربرد این گاز را فشرده نموده و در سیلندرهای فولادی به صورت مایع ذخیره می کنند،این موضوع استفاده از آنها را چه در کشاورزی و چه در فرمولاسیون شوینده ها تسهیل می کند.جالب است بدانید این ماده در بدن انسان نیز به طور طبیعی تولید می شود و در ساختار پروتئین های موجود در بدن نقش دارد اما وجود مقادیر بالایی از آن در بدن باعث آسیب خواهد شد.

ورود آمونیاک به بدن چه اثراتی دارد؟

همانطور که پیشتر اشاره کردیم این ماده به صورت گاز بوده و سبکتر از هواست، بنابراین به سرعت پخش می شود، در محیط های صنعتی اگر تهویه مناسب وجود نداشته باشد این ماده از طریق تنفس وارد بدن شده و طی واکنش هایی (عمدتا با آب) آمونیوم هیدروکسید تولید خواهد نمود که ترکیبی خورنده بوده و ورود آن به بدن تخریب سلول ها را در پی خواهد داشت.قرار گرفتن در معرض این ماده برای مدت طولانی منجر به مسمومیت خواهد شد که در ادامه مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.

خطرات تماس با این ماده چیست؟

این تماس ممکن است کاملا تصادفی در اثر استفاده در محیط های صنعتی یا تجاری و زمین های کشاورزی نیز باشد. میزان اثر گذاری و آسیب های ناشی از این تماس رابطه مستقیمی با غلظت آمونیاک در محصول مورد استفاده دارد، به طور مثال در شوینده های خانگی به دلیل غلظت پایین،تماس ممکن است با ایجاد سوزش و خارش و گاها سوختگی خفیف در پوست های حساس،یا سوزش چشم، بینی یا سرفه همراه باشد در حالیکه در غلظت های بالاتر در محیط های صنعتی، از دست دادن بینایی، سوختگی شدید پوستی، آسیب جدی به سیستم تنفسی و خصوصا ریه ها و همچنین سایر اعضای داخلی بدن (در اثر تولید آمونیوم هیدروکسید) را در پی خواهد داشت.

مسمومیت با این ماده چگونه است؟

عوارضی که با قرار گرفتن در معرض این ماده از روش های ذکر شده بالا در بدن انسان ایجاد می شود تحت عنوان مسمومیت یاد می شود، در مراحل اولیه با رعایت چند نکته که ذکر خواهیم نمود می توان علائم ایجاد شده را بهبود داد،در موارد جدی تر ممکن است کمک های فوری پزشکی مورد نیاز باشد.

چه اقداماتی در صورت مسمومیت لازم است؟

تماس با چشم:

 در حالیکه پلک ها را از هم باز نگه داشته اید چشم را به مدت 15 دقیقه با آب شستشو دهید، در صورت امکان استفاده از محلول 5 درصد اسید بوریک برای شستشو به جای آب موثر تر خواهد بود. درخواست کمک پزشکی نیز حائز اهمیت است.